sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Yökestoilua


Enpä olisi ihan heti uskonut että meillä siirrytään täysin yökestoiluun. Ajatuksena se tuntui pelottavalta ja mahdottomalta: Jos päivällä vaihdamme vaippaa parin tunnin välein, miten yksi vaippa voisi toimia 12, jopa 14 tuntia? Yösyömisten ollessa kuvioissa yhtälö olisikin voinut olla haastava, mutta juuri sopivasti yösyöntien jäätyä pois aloin ahdistumaan niistä harvoista kertisvaipoista, joita suolsimme kuitenkin säännöllisellä tahdilla roskikseen. Oma vaikutuksensa oli varmasti myös aivan omia aikojaan ja reittejään kulkevalla roska-autolla. Päätin antaa yökestoilulle mahdollisuuden ja palata sitten tarvittaessa takaisin kertiksiin.


Aluksi pakkasin yövaipat ihan itse tavallisia sisävaippojamme ja kaapista löytyviä imuja (Hemparoon hamppuisia taittoimuja, Myllymuksujen bambu-hampputaittoja) käyttäen. Komeuden päälle villahousut ja unta kupoliin :) Hyvin toimi! Niin hyvin, etten kaivannut enää kertiksiä. Yökäyttöön ryövätyt sisävaipat (päivävaipat) kuitenkin "söivät" varastoamme, enkä jaksanut ommella enää lisää vaippoja, joten ajattelin testata "oikeita" yövaippoja. Löysin tieni Onnikas-vaippojen ihanaan maailmaan, ja takaisin ei taida olla paluuta!

Meillä on tällä hetkellä neljä Onnikas Sulo-yövaippaa. Kolme nepillistä ja yksi tarrallinen. Sulo-vaipoissa on röyhelöt reisissä ja irrotettava, jopa 4-kerrosta bambu-hamppua sisältävä imuläppä. Lisäksi kiinteää imua useampi kerros. Etupainotteisesti taiteltuna läpästä saa jopa 12 kerrosta imua sinne kohdalle missä sitä tarvitaan. Sisäpintana yövaipoissa(kin) meillä on coolmax, jota vauvan iho kestää hyvin. Toimivan kokonaisuuden lisäksi olen erittäin tyytyväinen näiden vaippojen ompelun laadukkuuteen. Ihan samaa en voi sanoa muista meille muuttaneista "valmisvaipoista".


Nämä kunnolliset yövaipat ovat melko arvokkaita käytettyinäkin. Itse olen maksanut kaikista neljästä vaipasta käytettynä n. 20 euroa/kappale. Se on aika paljon, jos oikein pysähtyy miettimään. Tuolla yhteissummalla saisi n. 8 kertakäyttövaippapakettia. Onneksi minä en laske kaikkea rahassa, minulle on tärkeää vähentää kaatopaikkajätteen määrää. Ja onhan näiden jälleenmyyntihinta edelleen aika hyvä, jos joskus maltan näistä luopua :D Niin hyvin ne nimittäin toimivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti